eu club

Jeste li strastveni amater kuhar? Vježbajući kulinarsku umjetnost skupila sam više recepata. Zašto eu club? Želja mi je da se skupe samo domaći recepti. Postupno pojavljivanje prepoznatljive “nacionalne kuhinje” se širi paralelno sa formiranjem nacionalnih država. Nacionalna hrana je postala stalnim sredstvom identifikacije. Recepti koji stižu a da nisu naše nacionalno jelo, nosit će oznaku eu club.

Iskušajte recepte iz zbirke, nadam se da će biti zanimljivi. Kao i uvijek, ako imate bilo kakvih komentara, pitanja ili sugestija, voljela bih da izmjenimo mišljenja.

Potreba za hranom je elementarna egzistencijalna ljudska potreba, dakle, tko je ima, živi u blagostanju, tko je nema, živi u stanju oskudice. Uz taj, hrana ima i simbolički značaj.To je onaj kojim se označava pripadnost određenom društvenom sloju ili pripadnost naciji.U srednjem vijeku su se viši staleži često razlikovali od nižih samo po količini hrane koju su konzumirali.

Ali, danas hrana postaje jednom od vodećih svjetskih tema. Od 7 milijardi Zemljana, milijarda je svakodnevno gladna, dok milijarda pati od pretilosti. Danas hrana ima i svoju znanost, nutricionizam.

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: