Početna > Lovačka kuhinja > Zec paprikaš – poseban

Zec paprikaš – poseban

Namirnice za 6 osoba

zec cca 1,5 kg
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
malo brašna
3/4 l crnog domaćeg vina
peršinova lišća
1,5 dcl ruma
2-3 lovorova lista
3 klinčića
nekoliko borovica, malo ružmarina
1 dcl vrhnja
malo octa, soli, papra

Od zeca najprije spremiti jetru i krv, pri vađenju iznutrica skupiti krv u šalicu pa joj dodati malo octa da se ne zgruša. Prepržiti nasjeckani luk i češnjak. Od zeca upotrijebiti hrbat i butove narezane na komade, može i prednji dio. Meso ispržiti na luku, preliti crnim vinom, posoliti, dodati začine, poklopiti i pirjati na niskoj temperaturi da omekša. Istodobno nastrugati zečju jetrum izmiješati sa slaninom nasjeckanopm sitno na kockice, dodati u paprikaš s nasjeckanim peršinom. Zaliti krvlju i vrhnjem, a malo poslije rumom. Neka se kuha još cca 1 sat sve dok meso potpuno ne omekša.

Kategorije:Lovačka kuhinja
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: