Početna > Jela s mesom - recepti > Stroganov junetina

Stroganov junetina

50 dag juneće/goveđe pečenice
3 žlice maslaca
1 žlica brašna
sol, papar
1 glavica crvenog luka
1 žličica senfa
1 dl kiselog vrhnja

Meso nareztai na tanke ploške, posoliti, popapriti i pustiti da odstoji 2 sata.
Na dvije žlice ugrijanog maslaca svijetlo popržite brašno, zaliti vodom (ili juhom, još bolje) i kratko prokuhati na laganoj temperaturi. U umak umiješati žličicu senfa.

Crveni luk narezati na tanka rebra, popržiti na ostatku maslaca i izvaditi ga šupljikavom žlicom, a na maslacu rumeno pržiti meso sa svih strana.

U pripremljeni umak umiješati kiselo vrhnje i preliti ga preko mesa, sve zajedno kuhati cca pola sata na laganoj temperaturi.

  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: