Početna > Savjeti - kuhanje > Meso – savjet

Meso – savjet

Da bi u mesu zadržali što više vrijednih sastojaka, treba ga pravilno pripremati. Meso perite u komadu, neposredno prije pripreme i to pod mlazom vode. Ako meso ostavite u vodi, izlučit će bjelančevine, mineralne soli, neke vitamine, budući su topivi u vodi. I sol izvlači iz mesa hrannjive sastojke pa se ne preporučuje da dugo stoji posoljeno.

Roštilj – meso će biti sočnije i ukusnije ako ga za vrijeme pečenja ne bockamo vilicom.
Riba prije pečenja na roštilju treba se uvaljati u brašno i premazati uljem. Brže će se zapeći pa se pri okretanju neće raspadati.

Kategorije:Savjeti - kuhanje
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: